Kävin tänään paikallisessa vaatekaupassa tutustumiskäynnillä ja hämmästys oli suuri, kun sain sieltä kasan vaatteita, jotka ovat täysin käyttökelpoisia ja kaiken lisäksi vielä suht.edullisia.

Olen ollut ennakkoluuloinen...kuvittelin, ettei pienestä vaatekaupasta mitään löydy ja ei ainakaan sopuhintaan. Itseasiassa ihmettelin, kuinka moinen kauppa on ylipäätään vielä pystyssä. Minusta taisi nyt tulla tuon kaupan vakioasiakas.

Edellisellä kaupunkireissullani etsin äidilleni ns.laamapaitaa, jota pidetään puseron alla, kun hän ei enää käytä rintaliivejä. En kaupungista sellaista kuitenkaan saanut ostettua...kaikki löytämäni olivat pitkähihaisia ja etsinnässä oli lyhythihainen.

Tuosta pikkupuodista kuitenkin löysin hyvälaatuisia laamapaitoja, joita sitten ostinkin vinonpinon. Ostin myös pari collagepuseroa...samanlaista. Äidille L-koko ja minulle....XL...ihan saman värisetkin ostin näin Joulun alla...siis punaiset.

Lisäksi ostin nätin oloasun äidille... materiaali jotain velour-tyyppistä. Lahkeissa oli resorit, jotka ovat hyvät vanhalle ihmiselle, jolle pukeminen ei enää ole kovin helppoa...samalla resorit pitävät nilkat piilossa.

Äiti oli mielissään uusista vaatteista. Saa nyt sitten nähdä raaskiiko pitää niitä. Yleensä uudet vaatteet ovat jääneet vaatehuoneen hyllylle. Nyt laitoin asiavihkoon maininnan niistä, joten henkilökunta tietää avustaessaan äitiä pukemisessa.
Vaatteita olen ostanut aika reilusti, koska vanhat ovat epämukavia ja hankalia pukea.

Äiti joskus kommentoikin, että eivät ole hänen vaatteitaan. Siinä sitten selitän, että ovat ihan uusia...kaupasta ostettuja. Hän kuvittelee, että sotkevat pesulassa muiden vaatteet hänen pyykkiinsä.

Tänään kun menin äidin luo, niin hän oli tiskaamassa. Hoitohenkilökunta oli kyllä maininnut, että hän itse tiskaa, mutta en uskonut...nyt uskon, kun itse näin.

Kehuinkin äitiä, että on hieno homma, kun vielä jotain kotiaskareitakin jaksaa tehdä.
Minähän siellä olen häslännyt niiden tiskien kanssa.
Vein tänään myös lisää astioita, kun mukeja ja laseja särkyy tuon tuostakin. Niitä on kaapit pullollaan täällä päässä, joten niistä ei huolta.

Tänään olikin päivä tuolta helpommasta päästä. Eilen vein Fazerin sinistä laatikollisen, joten namit piisaa viikonlopun yli. Äidillä on karkkipäivä jokapäivä.

Ehkä tämä taas tästä...onneksi on näitäkin päiviä, ettei aina tarvitse itkun kanssa sieltä lähteä.

Muuten on surkean pimee ja kostea päivä, mutta maltoin itse olla ostamatta suklaata, joka antaisi lisää tarvittavaa mielihyvää.

Kynttilät palaa sisällä ja ulkona...iltatee valmiina...ja eiku juomaan...teetä!